Immunotherapie

U bevindt zich hier: Borstkanker Ľ Behandeling Ľ Immunotherapie

Immunotherapie

De meeste therapieŽn die worden ingezet bij borstkanker hebben als nadeel dat ze naast kwaadaardige cellen ook gezonde cellen doden. Chemotherapie is daarvan het beruchtste voorbeeld. Daarom wordt er voortdurend onderzoek gedaan naar meer gerichte behandelvormen, waarvan immunotherapie (ook wel antilichaamtherapie of target-therapie) er een is.

Bij immunotherapie wordt gebruikgemaakt van medicijnen die zich richten tegen een bepaalde receptor (ontvanger) van de tumorcellen. Deze receptor, die de groei van de tumor stimuleert, wordt door immunotherapie onschadelijk gemaakt. Immunotherapie is alleen in die gevallen inzetbaar waarbij sprake is van een tumor met de receptor Her2/neu. Dit is het geval bij circa 20 procent van alle vrouwen met borstkanker. Momenteel is trastuzumab daarbij het belangrijkste medicijn, maar er wordt nog volop onderzoek gedaan naar andere medicijnen die zich specifiek richten op ťťn bepaalde receptor. Immunotherapie-medicijnen worden toegediend via een infuus. Dit infuus wordt een jaar lang wekelijks of eenmaal per drie weken gegeven.

Immunotherapie kan als op zichzelf staande behandeling worden gegeven maar wordt meestal gecombineerd met chemotherapie of hormoontherapie.

Lees verder over de periode na de behandeling van borstkanker (de follow-up) -->


(Advertentie)U bevindt zich hier: Borstkanker Ľ Behandeling Ľ Immunotherapie
(Advertentie)
Print deze pagina uit Print deze pagina
Voeg Borstkankerinfo.nl toe aan je favorieten! Favorieten
(advertenties)